Over Ons

Lizzy's Kl-en

17-03-2013 19:41
In 2011 is in opvolging van Lizzy's Kl8 het klarinetensemble Lizzy's Kl-en opgericht. Lizzy's Kl-en bestaat uit dertien klarinettisten.

Lizzy's Kl8

17-03-2013 19:22
Lizzy's Kl8 is in september 2005 opgericht en staat onder leiding van Liesbeth Klok. Bij de oprichting bestond Lizzy's Kl8 uit acht klarinettisten en op dit moment zijn dit er tien. De leden hebben enkele dingen met elkaar gemeen. Dat zijn onder meer het plezier in muziek maken en het samen delen van andere klarinettisten. Lid zijn van Lizzy's Kl8 betekent dat je gezamenlijk weken instudeert en samen optreedt. Je ziet elkaar ongeveer twee keer in de maand. Diverse keren per jaar geven wij concerten op verschillende locaties. In de afgelopen jaren heeft Lizzy's Kl8 een concertreis gemaakt naar Vestnes in Noorwegen en heeft zij deelgenomen aan het eerste Europees Klarinet Festival in Kortrijk (Be). Naast deze buitenlandse trips heeft het ensemble meegedaan aan het Young Stars Festival Drenthe, waarbij de finale is behaald. Jaarlijks geeft Lizzy's Kl8 diverse eigen concerten en wordt er medewerking verleend aan diverse uitvoeringen van "Scala, Centrum voor de Kunsten" en evenementen in...

De algehele leiding

17-03-2013 19:10
Liesbeth Klok is sinds 1995, als klarinetdocent verbonden aan Scala-Centrum voor de Kunsten in Meppel. Ter bevordering van het samenspel en de ontwikkeling van haar leerlingen richtte zij in 2005 het klarinetensemble Lizzy's Kl8 op, gevolgd in 2011 door een groter ensemble Lizzy's Kl'en. Voor Scala verzorgt Liesbeth regelmatig de muziektheorielessen en zet  zij als coordinator Cultuur op School de doorgaande leerlijn cultuureducatie 'Het Land van Scala' uit binnen alle scholen in haar werkgebied. Liesbeth heeft klarinet gestudeerd bij Reinier Hogerheyde en Walter Boeykens, hafabra-directielessen heeft zij gevolgd bij Lex van Diepen. Zij heeft diverse jeugdorkesten gedirigeerd. Sinds 2004 is ze werkzaam als klarinettist bij de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso', en speelt zij in het daaraan verbonden klarinetkwartet.

Geschiedenis

2005 Oprichting Lizzy's Kl8 (eerste repetitie 27 september, debuutoptreden 28 november)

 

2011 Oprichting Lizzy's Kl-en