Dubbelconcert Lizzy's Kl8 en Clarinetchoir KlasMo, Scala Meppel

25-04-2014 20:00

Een bijzondere samenwerking met muziek en dans

Twee klarinetensembles uit de regio verzorgen een uniek concert. Het Clarinet choir KlasMo uit Steenwijk en het klarinetensemble van Scala Centrum voor de Kunsten Lizzy's Kl8 spelen op vrijdag 25 april a.s. in het Cultureel Centrum De Plataan in Meppel.

KlasMo, een ensemble van ongeveer 15 klarinettisten staan onder leiding van Harry Keijl, zelf oud-docent van Scala, Centrum voor de Kunsten. Lizzy's Kl8 wordt geleid door Liesbeth Klok, klarinetdocent bij Scala. In verschillende samenstellingen verzorgt Lizzy's Kl8 al jaren als ensemble van Scala optredens in binnen en buitenland. Clarinet Choir Klasmo verzorgt in de regio meerdere malen per jaar concerten. Beide groepen zullen afzonderlijk spelen en gezamenlijk zullen zij onder andere het bekende Libertango van Astor Piazzola spelen. Verder bestaat het programma uit een mambo, een wals, een foxtrot, en een Paso doble, etc. Op deze gevarieerde dansmuziek zullen twee wedstrijddansparen, Olrik Lenstra met Moniek Gooijer en Steven Kaan met José Meijer, beide paren afkomstig uit Steenwijk, een dansshow geven.

Omdat Scala, Centrum voor de Kunsten zijn concertzaal ter beschikking heeft gesteld is de toegang gratis. Aanvang concert: 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Het belooft een wervelende avond te worden. Iedereen is van harte welkom!